nieuws

Go Ahead Eagles rekent in eigen huis af met NAC Breda

Go Ahead Eagles heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De ploeg uit Deventer won zaterdagavond in de eigen Adelaarshorst met 2-0 en komt daardoor wat weg bij de onderste plaatsen.
Go Ahead Eagles moest het stellen zonder spits Marnix Kolder. Hij werd in de punt van de aanval vervangen door Alex Schalk. De thuisploeg was de bovenliggende partij in het eerste bedrijf. Toch waren kansen schaars in de Adelaarshorst. De eerste goede mogelijkheid was wel meteen raak. Na twaalf minuten straft Jules Reimerink een fout van Kenny van der Weg af, 1-0. Een kwartier later werd het zelfs 2-0 voor Go Ahead Eagles. Na een goede actie van Jeffrey Rijsdijk, schoot Alex Schalk ietwat gelukkig de tweede Deventer treffer binnen. Go Ahead Eagles zakte daarna iets terug, maar kwam niet in gevaar.
In de tweede helft probeerde NAC Breda de aansluiting te vinden, maar de bezoekers uit Breda waren aanvallend onmachtig. Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart, die de geblesseerde Erik Cummins verving, werd nauwelijks getest. De beste kansen waren zelfs voor Go Ahead Eagles, maar de Deventer ploeg had het vizier niet meer op scherp staan. Pogingen van Alex Schalk, Fernando Lewis en Jeffrey Rijsdijk brachten Jelle ten Rouwelaar niet meer in de problemen. NAC Breda eindigde de wedstrijd nog met tien man. Mats Seuntjens zou een slaande beweging hebben gemaakt en werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Go Ahead Eagles - NAC Breda 2-0 (2-0)

1-0 Reimerink (12)
2-0 Schalk (27)
Arbiter: Janssen
Geel: Vriends (Go Ahead Eagles), De Kamps, Tighadouini, Van Bezooijen, Van der Weg (NAC Breda)
Rood: Seuntjens (NAC Breda/82)
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Rijsdijk (Lambooij/75), Overgoor, Duits, Reimerink (De Sa/66), Schalk (Ten Den/87), Lewis.
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Van Bezooijen, Van der Weg, Amieux, Falkenburg, De Kamps (Perica/72), Matic (Boateng/67), Sarpong, Seuntjens, Tighadouini.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.