nieuws

Deventer wil geen motorclubs, leden met herkenbare kleding worden geweigerd

De horeca in Deventer weigert leden van motorclubs met herkenbare kleding. Zo moet voorkomen worden dat motorclubs zich in Deventer vestigen.
Ook geldt het kledingverbod binnenkort in het stadion van Go Ahead Eagles. De horecazaken en voetbalclub doen dit in overleg met de gemeente Deventer.
Deventer wil voorkomen dat motorclubs zich in de stad gaan vestigen of in Deventer activiteiten ontplooien. De clubs worden in verband gebracht met intimidatie, afpersing en drugshandel. In veel andere steden, bijvoorbeeld Enschede, zijn motorclubs daarom inmiddels niet meer welkom. Er zijn volgens burgemeester Heidema 'harde en zachte signalen' dat motorclubs het oog hebben laten vallen op Deventer. "We moeten voorkomen dat Deventer het afvoerputje wordt", zegt Heidema.
Afgelopen zomer was er in een kroeg op De Brink een incident met motorclubleden die de politie uitdaagden. "Leden van motorclubs zijn wel welkom maar dan moeten ze hun jacks uitdoen", verklaart woordvoerder Gerard André namens de Deventer horeca. "Op deze manier willen we mogelijke problemen voorkomen." Het verbod is volgens hem met name van toepassing op de horecagelegenheden die 's avonds en 's nachts open zijn. Burgemeester Heidema benadrukt dat de horecagelegenheden er niet alleen voor staan. "Er is een goed functionerend netwerk met horeca, gemeente, politie en toezichthoudende instanties. Bij problemen informeren we elkaar snel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.