Nieuws

Onderzoek in woning in Deventer naar vermiste man uit Apeldoorn afgerond

Groot onderzoek in woning in Deventer naar vermiste Apeldoorner
Groot onderzoek in woning in Deventer naar vermiste Apeldoorner © Rens Hulman / News United
Het onderzoek in een woning in Deventer in verband met de vermissing van de 29-jarige Ercan Özturk is afgerond. De man vertrok eind maart vanuit zijn woning in Apeldoorn en is daarna niet meer teruggekeerd. De politie laat via Twitter weten dat er sporen zijn vastgesteld in het huis, maar dat er nog wordt onderzocht of deze ook relevant zijn voor het onderzoek.
Vorige week woensdag zette de politie het huis af met blauwe schermen. Uit onderzoek zou namelijk zijn gebleken dat er in de woning mogelijk relevante sporen zijn. In een persbericht liet de politie weten meerdere scenario's open te houden, maar er sterk rekening mee houdt dat Özturk niet meer in leven is.
In de woning zijn dus daadwerkelijk sporen gevonden, maar of deze relevant zijn voor het onderzoek is nog onduidelijk. Ook is niet bekend om wat voor sporen het gaat. Wel is duidelijk is dat bewoners - tot zover bekend - niet zijn aangehouden in verband met de vermissing.

Eerdere onderzoeken

Vorige week zocht de politie ook al in een bos in Schalkhaar naar de vermiste man. Aanleiding was toen een anonieme tip. Aan de zoekactie - die uiteindelijk niks opleverde - deden specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren (OBI) mee.
In april dit jaar werd een appartement aan de Lebuinuslaan uitgekamd in verband met de vermissing, Ercan zou daar voor het laatst zijn gezien. Ook dit onderzoek leverde niks op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.