Opnieuw streep door carnaval in gemeente Tubbergen vanwege onzekerheid over corona

Geen carnaval in de gemeente Tubbergen dit seizoen. Gisteravond heeft de gemeente na overleg besloten dat er vanwege de coronamaatregelen alle activiteiten zijn geschrapt. "Carnaval 2021-2022 zal net als vorig jaar kleinschalig zijn maar niet als een nachtkaars aan ons voorbij gaan", schrijft het bestuur van de Alberger Bökke.

Vanwege het besluit worden er geen nieuwe hoogheden gekozen, zijn er geen gala's en ook geen optochten en sleutelactiviteiten. Er is nu al besloten tot een afgelasting, zodat wagenbouwers in een vroeg stadium duidelijkheid hebben. Een optocht later in het jaar is organisatorisch geen optie. Ook was hiervoor geen draagvlak, zegt de carnavalsvereniging.

Meerdere verenigingen, meerdere optochten

In de gemeente Tubbergen zijn er diverse carnavalsverenigingen: De Alberger Bökke uit Albergen, de Papsleef'n uit Geesteren, de Spekscheeters uit Vasse, de Kroesmennekes uit Fleringen, de Pinnen uit Reutum, de Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek/Mariaparochie, de Turftrappers uit Langeveen, de Schaopnböllkes uit Tubbergen en wagenbouwvereniging de Venfluiters uit Manderveen.

Alle afzonderlijke optochten, maar ook de gezamenlijke, zijn afgelast. Samen met de gemeente, onder aanvoering van waarnemend burgemeester Jon Hermans, is hiertoe besloten.

Wel wordt er nog gekeken naar enkele kleinschalige activiteiten, schrijft Alberger Bökke.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CARNAVAL TUBBERGEN
Deel dit artikel: