nieuws

Koninklijke Jagersvereniging wil namen van jagers bij jachtincident in Dalfsen

Bij het jachtincident werd een haas ernstig mishandeld
Bij het jachtincident werd een haas ernstig mishandeld
De Koninklijke Jagersvereniging gaat uitzoeken welke jagers betrokken zouden zijn bij een jachtincident waarbij een haas in Dalfsen ernstig werd mishandeld door jagers. De Faunabescherming meldt het incident op haar site.
Woordvoerster Janneke Eigeman van de Koninklijke Jagersvereniging vindt het een ongeloofwaardig verhaal. "Jagers moeten zich aan wettelijke regels houden." Ze spreekt niet tegen dat het ook wel eens mis kan gaan, maar ze kan zich niet voorstellen dat het in Dalfsen ging om jagers. "Mensen die er uit zien als jagers, hoeven geen jagers te zijn. Het kunnen ook stropers geweest zijn", oppert Eigeman.
Op de site van de Faunabescherming wordt melding gemaakt van een incident, vorige week, waarbij een haas werd aangeschoten en vervolgens onder toeziend oog van de jagers zeker 20 minuten een doodstrijd voerde.
De melder op de site van de Faunabescherming wordt niet bij naam genoemd. De naam van de melder is wel bekend bij de stichting, net als de namen van twee betrokken jagers. Een woordvoerder van de stichting zegt niet veel tegen deze praktijken te kunnen beginnen. "Het is het woord van één getuige tegen meerdere jagers".
De Koninklijke Jagersvereniging neemt contact op met de Faunabescherming om de namen van de betrokkenen te krijgen. "Wij gaan dan uitzoeken of ze lid zijn van onze vereniging. Nogmaals, jagers hebben zich aan wettelijke regels te houden en dit hoort hier niet bij. "
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.