Nieuws

Zwolse sportschooltrainer volgt zijn muzikale droom: "Ik denk dat ik wel kans heb om door te breken"

Patti Smith werkte vroeger in een speelgoedfabriek en ooit verkocht Freddie Mercury kunst op de Kensington Market in Londen. Twee muzikanten die uiteindelijk wereldwijd zijn doorgebroken. Ook de Zwolse sportschooltrainer Jessy Franklin gooit het over een muzikale boeg. De jonge Zwollenaar gaat zijn dromen achterna en brengt binnenkort zijn eerste eigen liedjes uit.
De 26-jarige Jessy verbouwde zijn eigen appartement tot studio. De liedjes neemt hij dan ook op vanaf zijn eigen bankstel. Muziek heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de Zwollenaar.
Zo maakte Jessy al op jonge leeftijd cd'tjes met liedjes. Nu wil hij van zijn droom werkelijkheid maken. Samen met een producer nam hij een aantal zelfgeschreven liedjes op die binnenkort op de streamingsdiensten zullen verschijnen. Volgens de zanger is het 'alleen nog een kwestie van finetunen'.

Meer tijd

Dat de Zwollenaar door corona minder werkt heeft als trainer, kon hij ombuigen naar iets positiefs. Hij vond hierdoor de tijd om zijn oude hobby nieuw leven in te blazen. ''Ik hoop dat ik nog meer tijd in de muziek kan steken, want ik geef nog steeds wel sporttrainingen'', zegt Jessy.
Jessy hoopt uiteindelijk door te kunnen breken met zijn muziek. ''Ik denk wel dat ik een uniek stemgeluid heb, dus misschien bestaat er wel een kans om door te kunnen breken.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.