Nieuws

OM wil tbs voor Enschedeër die tijdens psychose zijn buurman bedreigde

Justitie
Justitie © RTV Oost
Een 40-jarige Enschedeër die afgelopen april zijn buurman met een vuurwapen bedreigde, zou veroordeeld moeten worden tot tbs met voorwaarden. Dat zei de officier van justitie vandaag tijdens de rechtszaak.
De man was begin dit jaar samen met zijn vriendin in een gedeelde psychotische stoornis terechtgekomen. Het stel dacht dat hun buurman bezig was met allerlei rare dingen. Zo waren ze er heilig van overtuigd dat de buurman afluisterapparatuur plaatste, hun met een drone bestraalde met 5G en zelfs zo ver ging door hun bed onder stroom te zetten.
En dat alles omdat de buurman het voorzien had op de vriendin. Het leidde ertoe dat de 40-jarige met een vuurwapen stond te zwaaien voor de deur van zijn buurman. Die deed wijselijk niet open maar schakelde meteen de politie in.

Behandelingen

Bijna acht maanden later gaat het een stuk beter met de Enschedeër. De man heeft niet alleen een vaste dagplanning, maar krijgt ook medicatie om zijn waanbeelden te onderdrukken Ook met zijn vriendin, die nog meer overtuigd was van wat haar buurman zou uitspoken, gaat het inmiddels beter. Zij wordt verpleegd in een psychiatrische kliniek.
Volgens deskundigen moet de man een tbs krijgen omdat de kans bestaat dat hij opnieuw psychisch decompenseert.
De uitspraak wordt 13 januari verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.