Theatervoorstelling Oorlogswinter live op TV Oost

Tweede kerstdag kun je op TV Oost genieten van de theatervoorstelling Oorlogswinter. De voorstelling begint om 15.00 uur en wordt live vanuit Odeon de Spiegel in Zwolle uitgezonden. Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. De voorstelling begint met een persoonlijke boodschap van Jan Terlouw.

Het verhaal

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Oorlogswinter zie je tweede kerstdag om 15.00 uur live op TV Oost. Kijk voor de hele programmering tijdens de feestdagen in ons magazine op rtvoost.nl/feestdagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PERSBERICHTEN CULTUUR
Deel dit artikel: