Ruim 1100 nieuwe bedrijven in Enschede, wethouder prijst ondernemerschap

In Enschede hebben zich het afgelopen jaar ruim 1100 nieuwe bedrijven gevestigd: van een bureau voor PR en marketing of een cateringbedrijf tot een grafisch dienstverlener. En dat kunnen er nog meer worden, want het jaar is nog niet eens voorbij.

Een aantal van de ondernemers - een aantal tussen de veertig en vijftig - ging vanmiddag in op een uitnodiging van wethouder Patrick Welman voor een netwerkbijeenkomst. Want netwerken, jezelf bekendmaken en verkopen, hoort er bij.

Wethouder Welman vindt het prachtig dat zoveel mensen het afgelopen jaar gestart zijn met hun eigen bedrijf. "Dat zegt mij dat ondernemerschap echt in is. Natuurlijk hebben we te maken met hoge werkloosheid, maar ik vind het fantastisch dat zoveel mensen als ondernemer zelf een inkomen proberen te verdienen."

Nu is iedereen nog enthousiast, maar de realiteit is dat lang niet alle ondernemers het halen. Welman schat in dat dertig tot veertig procent een mooi bedrijf kunnen opbouwen. De rest sneuvelt onderweg en zal opnieuw moeten beginnen. "Daar is niets mis mee", zegt Welman. "Je hebt dan echt niet gefaald. Deze mensen moeten er juist trots op zijn dat ze de stap tot ondernemer hebben gezet."

Meer over dit onderwerp:
Enschede Patrick Welman Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren