nieuws

Ambtenaar en aannemer Enschede in hoger beroep vrijgesproken van corruptie

Roombeek
Roombeek
Een 62-jarige gemeentelijk projectleider en een 44-jarige aannemer uit Enschede die zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig hebben gemaakt aan corruptie, zijn dinsdag in hoger beroep vrijgesproken. Net als de rechtbank eerder, vindt het gerechtshof niet bewezen dat de twee - vrienden en buren - corruptie pleegden.
De 62-jarige was in de periode van 2006 tot en met 2011 gemeentelijk projectleider voor de wijk Roombeek, waar de aannemer bouwwerkzaamheden deed. De twee gingen samen op reis naar China, de VS, Canada, Italië en naar Formule 1-races in Spa, waarbij de aannemer reis- en verblijfkosten betaalde. Maar de ambtenaar betaalde zelf ook rekeningen.
Het is niet zeker dat de aannemer veel meer betaalde of uit was op het krijgen van een tegenprestatie, oordeelt het hof. Bovendien heeft ook onderzoek door de gemeente naar onregelmatigheden niks opgeleverd en werkt de aannemer nog steeds voor de gemeente. Het OM had - net als destijds voor de rechtbank - 20 maanden en 18 maanden cel geëist.

Wel straf voor wapenbezit

Beide mannen kregen toen - en ook nu in hoger beroep - wel straf voor het bezit van een pistoolmitrailleur, twee pistolen en een kogelgeweer. Naast drie maanden voorwaardelijke celstraf elk, legde het hof hen daarvoor werkstraffen van 100 en 150 uur op.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.