nieuws

Waterpolosters Oranje kloppen Griekenland

Het Nederlands waterpoloteam
Het Nederlands waterpoloteam
De Nederlandse waterpolosters zijn dinsdag uitstekend begonnen aan de World League. Oranje was in Athene met 12-11 te sterk voor Griekenland.
Bij het begin van het laatste kwart stond het team van bondscoach Arno Havenga nog met 9-10 achter. De periodestanden waren 2-3, 4-2, 3-5 en 3-1.
Volgens aanvoerster Yasemin Smit was het een nek-aan-nekrace: "Het ging heen en weer. We hadden een aantal goede momenten, maar verdedigend kregen we af ten toe te makkelijk doelpunten tegen", reageerde de speelster van Het Ravijn uit Nijverdal, die goed was voor één treffer. "Met hard werken hebben we de pot binnengesleept. Een goede overwinning!''
Het Ravijn-speelsters Lieke Klaassen (twee treffers) en Nerida Drewes maakten eveneens deel uit van de winnende Oranje-selectie. Ook GZC Donk-speelster Marloes Nijhuis uit Borne kwam in actie en scoorde eenmaal.
Nederland is in de Europese zone ingedeeld in een poule met verder Duitsland en Spanje, dat Oranje in Boedapest van de Europese titel afhield. De Spaansen komen half december op bezoek in Utrecht.
Havenga blijft met zijn selectie nog tot en met vrijdag in Griekenland om te trainen en te oefenen tegen de topclubs Vouliagmeni en Olympiakos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.