Nieuws

Burgemeester verbiedt het, toch rijden verlichte trekkers langs verzorgingshuizen Haaksbergen

Het mocht niet, maar het gebeurde toch: een aantal verlichte trekkers reed vanavond een route langs verzorgingshuizen in Haaksbergen. En dat terwijl burgemeester Welten de tocht had verboden, omdat het om een evenement zou gaan. Een handjevol boeren had daar geen boodschap aan en ging toch rijden.
De tocht was georganiseerd door protestgroep Voll Gass, bedoeld om ouderen in Haaksbergen een fijn moment te geven in deze moeilijke tijden. Met enkele tientallen verlichte trekkers zou een route door het dorp worden gereden. De afgelopen dagen zijn vergelijkbare acties gehouden in andere plaatsen, en tot vandaag was er in Haaksbergen geen vuiltje aan de lucht.
Maar burgemeester Welten liet vandaag aan de organisatie weten dat de optocht een evenement was en vanwege de coronamaatregelen mogen die nu niet worden gehouden. Hij verbood de tocht en gaf aan te handhaven indien er toch gereden zou worden.
Een aantal boeren liet zich daardoor niet afschrikken en reed vanavond alsnog, vergezeld door een paar auto's. Voor zover bekend heeft de politie nog geen boetes uitgedeeld.
RTV Sternet was bij de tocht door Haaksbergen en maakte onderstaande video:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.