nieuws

Project Saxion Hogescholen wint RAAK-award 2015

RAAK-Award voor project Saxion
RAAK-Award voor project Saxion
Het project 'Materialen in Ontwerp 2' van Saxion Hogescholen heeft de RAAK-award gewonnen. Het project werd gekozen uit tien aanmeldingen, waaronder ook twee projecten van Hogeschool Windesheim. Opvallend is dat het project van Saxion al een paar jaar geleden werd afgesloten.
Toch was het project genomineerd, omdat het een grote invloed heeft gehad op de manier waarop de hogeschool nu denkt en zich profileert. Tijdens het project zijn onderzoeken gedaan naar eigenschappen van verschillende materialen en de mogelijkheden in toepassing van de materialen. Dat heeft onder meer een nieuwe generatie ondernemers opgeleverd, die ontwerpen vanuit de kracht van de materialen. Saxion krijgt als prijswinnaar 10.000 euro.
Twee projecten van Hogeschool Windesheim in Zwolle waren ook genomineerd, maar grepen naast de winst. Het gaat om de projecten 'Succesvol ondernemen met E-health' en 'Digitalisering in de gymles'.
De RAAK-award (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie) wordt jaarlijks toegekend aan een project dat praktijkgericht is en waarin nauw wordt samengewerkt met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.