nieuws

Vakbond leert werknemers Scania Zwolle uit de schulden te blijven

Scania in Zwolle
Scania in Zwolle
Om te voorkomen dat medewerkers van vrachtwagenbouwer Scania uit Zwolle in de schulden komen, gaat vakbond CNV tips geven. De vakbond gaf al vaker cursussen aan leden, maar gaat het nu voor het eerst via een bedrijf aanbieden.
"We kwamen erachter dat er bij verzuimsituaties vaak sprake was van financiële zorgen", zegt een woordvoerder van Scania. "Daarnaast kregen we ook, in lijn met de landelijke trend, steeds vaker te maken met loonbeslagen. Deze combinatie van uitval door ziekte en zwaardere administratieve lasten voor het bedrijf maakte dat we op zoek gingen naar een preventieve aanpak."
De afgelopen tijd hebben leidinggevenden bij Scania een training gehad zodat ze financiële problemen bij werknemers leren herkennen. Het is de bedoeling dat zij op de werkvloer in gesprek gaan over geld, want volgens de vakbond rust er nog altijd een taboe op geld(problemen).

Informatiebijeenkomsten en cursussen

Binnenkort zijn er informatiebijeenkomsten voor wie geïnteresseerd is. Werknemers krijgen dan tips over sparen en bezuinigen en leren hoe ze schulden kunnen voorkomen. Ook is er iemand met verstand van belastingen. Wie meer informatie wil, kan daarna een cursus volgen.
Bij Scania in Zwolle werken 1.600 mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.