A32 bij Steenwijk tijdelijk dicht na meerdere ongelukken door gladheid

Verkeer dat op de A32 bij Steenwijk-Zuid rijdt, moet oppassen voor gladheid. Op de weg zijn meerdere ongelukken achter elkaar gebeurd. De weg was hierdoor tijdelijk dicht in de richting van Meppel.

Rond half acht botsten meerdere voertuigen op elkaar in de buurt van de afrit naar Onna. De bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden - voor zover bekend - niet mee naar het ziekenhuis.

Tweede ongeval

Een auto van Rijkswaterstaat kwam naar de plek toe om overig verkeer te wijzen op het ongeluk. Door de gladde weg kon een naderende auto niet meer stoppen en botste tegen het voertuig van Rijkswaterstaat.

Door het ongeluk werden twee rijstroken afgesloten in de richting van Meppel. Verkeer kon via de op- en afrit de ongelukken passeren. Inmiddels is de weg weer open.

Code geel

Het KNMI waarschuwde gisteravond al voor kans op gladheid door ijzel en gaf daarom code geel af voor onze provincie. Verkeer moet ook deze ochtend oppassen voor gladheid.

In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe is het zelfs zo glad door de ijzel dat het KNMI daar code oranje heeft afgegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
A32 STEENWIJK 112 NIEUWS
Deel dit artikel: