nieuws

Sloop stadhuis Almelo stap dichterbij, voorkeur college voor zorgwoningen

Stadhuis Almelo
Stadhuis Almelo
De sloop van het stadhuis in Almelo lijkt een stap dichterbij. Het stadhuis wordt mogelijk verkocht aan zorgverlener TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), die op de locatie zorgwoningen wil bouwen.
De gemeenteraad van Almelo besloot eerder dat het college drie plannen voor het huidige stadhuis moest onderzoeken. Het college verkoos de optie van TMZ als beste, waarbij het huidige stadhuis gesloopt wordt. Bij de andere twee opties zou het stadhuis blijven en heringericht worden.

Zorgwoningen

TMZ wil het stadhuis slopen en er vervolgens ongeveer zeventig zorgwoningen bouwen. Wethouder Claudio Bruggink laat weten dat het college alle opties grondig heeft onderzocht. "Onder aan de streep gaat onze voorkeur uit naar deze variant. We hebben alle plussen en minnen opgeteld en dan komen we uit op sloop."
Bruggink erkent dat sloop van het stadhuis gevoelig ligt bij een deel van de raad, maar ook bij de inwoners van Almelo. "Het stadhuis heeft een verleden. Daar hebben mensen herinneringen aan. Daarom willen we ook graag van de raad weten wat ze ervan vindt. We willen alle argumenten graag met elkaar doorspreken." Vorig jaar gaven de meeste partijen al aan dat ze niet tegen sloop van het stadhuis zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.