nieuws

Oud-wethouder Haarman 'heel blij' na winnen bodemprocedure

"Best wel heftig." Zo omschrijft oud-wethouder Ben Haarman de impact van het nieuws dat hij de bodemprocedure over een oud stortgat bij een voormalige boerderij heeft gewonnen. Hij stond in de zaak tegenover de gemeente Raalte, die nu zelf opdraait voor de kosten van het opruimen van het gat. Haarman wist niet dat de uitspraak vandaag zou komen. Hij spreekt van een opluchting en zegt 'heel blij' te zijn.
De gemeente Raalte wilde een bedrijventerrein uitbreiden en kocht in 2006 de boerderij en grond van Haarman. Bij grondwerkzaamheden in 2012 bleek er een oud stortgat te zijn. Volgens de gemeente moest de oud-wethouder hiervan hebben geweten. Na getuigenverhoren oordeelt de rechtbank dat niet is vast te stellen dat Haarman wist van het bestaan van het stortgat toen hij de boerderij aan de gemeente verkocht.
Haarman weet nog niet hoe zijn toekomst eruit ziet. Hij vindt het nog te vroeg om te zeggen of hij nog actie gaat ondernemen na het winnen van de bodemprocedure. Hij wil eerst de uitspraak goed doorlezen en de gevolgen ervan op zich in laten werken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.