150 versierde trekkers brengen licht in de Kop van Overijssel

Boeren uit de Kop van Overijssel zijn gisteravond massaal met hun trekkers op pad gegaan. Deze keer niet om ergens tegen te protesteren, maar om een beetje vrolijkheid te brengen in deze donkere dagen. Ruim 150 boeren reden eerst door hun eigen buurt en vervolgens in optocht naar onder meer Vollenhove, Blokzijl en Ossenzijl.

Officieel heet de lichtjestocht een demonstratie en geen evenement, anders kregen de boeren er geen vergunning voor. De mensen op straat maakt het niet uit, die genieten volop van de lange sliert trekkers met kerstverlichting en een hoop getoeter.

Jonge Boeren

De lichtjestocht is een initiatief van de Jonge Boeren van de LTO. Op verschillende plekken in het land zijn al soortgelijke tochten gereden. De boeren willen zo wat afleiding en vrolijkheid brengen, en vooral ouderen en zorgpersoneel een hart onder de riem steken.

Verlichte trekkers in Blokzijl (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)
Verlichte trekkers in Blokzijl (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)

Het initiatief slaat aan. Ondanks de regen is het druk op straat en wordt elke trekker met gejuich begroet. "Kijk, daar komt weer een mooie, ga maar zwaaien", roept een man tegen zijn zoontje op zijn nek. "Ze hebben er echt hun best op gedaan, heel erg mooi,", zegt zijn buurvrouw.

Bewoners van het woonzorgcentrum in Blokzijl genieten van de passerende trekkers  (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)
Bewoners van het woonzorgcentrum in Blokzijl genieten van de passerende trekkers (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)

Op de uitkijk

Ook bij het woonzorgcentrum in Blokzijl trotseren bewoners de regen en staan ze al vroeg op de uitkijk. Zodra de eerste trekkers de brug over komen wordt er enthousiast gezwaaid: ",Maar dat ga ik niet 150 keer doen hoor", lacht een dame.

De plaatselijke ondernemers steunen de boeren met een hapje en een drankje onderweg: "De boeren staan nog wel eens in een kwaad daglicht de laatste tijd, en dit is een mooie actie. Zo wilen wij hun ook weer een hart onder de riem steken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BOEREN GROEN OVERIJSSEL ZORG
Deel dit artikel: