Nieuws

Bewoners van Huis ter Heijne strijden tegen sluiting: ‘Heb er goed gevoel bij’

Het woonzorgcentrum Huis ter Heijne in Heino hoeft misschien tóch niet te sluiten. Er kon in de afgelopen maanden geen nieuwe zorgaanbieder worden gevonden voor het zorgcentrum, maar de bewoners en de cliëntenraad geven zich niet zomaar gewonnen. Inmiddels zijn er gesprekken gestart tussen de regionale zorgaanbieder Thuisgenoten en Habion, eigenaar en verhuurder van het pand.
Sinds het faillissement van Ontzorgd Wonen stonden er 25 zorgaanbieders klaar om de zorg in Huis ter Heijne over te nemen. Maar deze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, met als gevolg dat de bewoners van het woonzorgcentrum mogelijk op straat belanden. Maar de uitzichtloze situatie lijkt opeens een hoopvolle wending te krijgen.
Gesprekken tussen Thuisgenoten en eigenaar en verhuurder Habion moeten uitkomst bieden. Ondanks dat nog niets zeker is, heeft vicevoorzitter van de cliëntenraad, Huib Rietveld, er een goed gevoel bij. "De hoop dat het goedkomt wil ik wel uitspreken. Dat zou ik niet doen als ik daar niet 100 procent achter sta. Maar aan de andere kant: er moeten nog handen worden geschud. De strijd is nog niet gestreden."

Gezond bedrijf

Gerrit de Weerd woont nog maar twee maanden in het zorgcentrum in Heino en hij was zeker nog niet van plan om te vertrekken. "Wij hebben heel lang moeten zoeken voordat wij iets gevonden hadden zoals dit", legt De Weerd uit. "Zelfstandig wonen, maar met volledige zorg, dat vind je niet zomaar. Wij gaan pas iets anders zoeken wanneer we op straat staan."
Ook Mirjam van Es, dochter van een bewoner, snapt er niets van. "Dit is een gezond bedrijf met fijne inwoners, goed personeel en een wachtlijst. Er is hier niets aan de hand", zegt ze. "Dan kan het niet zo zijn dat ze opeens de deuren sluiten, ik mijn vader op moet pakken en iets anders moet gaan zoeken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.