nieuws

Commercieel bedrijf verstuurde foute brieven over toetsing PGB-budget

In Almelo is ophef ontstaan bij een aantal mensen met een persoonsgebonden budget (PGB). Ze hebben een brief gekregen waarin staat dat ze onder de gemeente Enschede vallen.
De brief was ondertekend door een commercieel bureau. Daardoor werd het voor de betrokkenen niet alleen onduidelijker van wie de brief afkomstig was, maar ook waar die voor bedoeld was. 

Wethouder Timmer: 'Domme zet'

Wethouder Anja Timmer van de gemeente Almelo betreurt het dat de brief verstuurd is en vindt het een domme zet. Vandaag stuurt Almelo een excuusbrief naar de betrokkenen en voortaan communiceert de gemeente Almelo alleen nog op eigen briefpapier.
Ook in de gemeenten Hengelo en Enschede zijn vergelijkbare brieven verstuurd door het door de Twentse gemeenten ingehuurde bedrijf HHM. Dit bedrijf doet onderzoek naar het gebruik van het PGB door mensen met langlopende zorg. Gemeenten kunnen dit niet zelf, omdat ze daar te weinig kennis voor in huis hebben.  
Jan Hammink van de Almelose oppositiepartij LAS is woedend dat de brief verstuurd is en eist dat HHM niet meer door de gemeenten ingehuurd wordt. Voor veel mensen is het al een onzekere tijd door de veranderingen in de zorg per 1 januari. En een brief met verkeerde en onduidelijke informatie geeft alleen maar meer onrust.
Het bedrijf HHM heeft, na de berichtgeving van RTV Oost ook excuses aangeboden en zegt dat inmiddels telefonisch contact is geweest met alle PGB-houders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.