Sport

Zondag in De Oosttribune: terugblik op de zinderende promotieavond van GA Eagles

Terugblik op de promotie van Go Ahead Eagles, zondag in De Oosttribune
Terugblik op de promotie van Go Ahead Eagles, zondag in De Oosttribune © Orange Pictures
Het werd een sluitstuk om je vingers bij af te likken: de krankzinnige laatste speelronde van vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op voorhand leek directe promotie een fata morgana voor Go Ahead Eagles, maar na een memorabele avond kreeg de club uit Deventer de sleutel naar de Eredivisie tóch in handen.
Aanstaande zondag blikken we in De Oosttribune terug op die zinderende ontknoping, waarin Go Ahead Eagles zelf een nipte overwinning boekte op Excelsior en vervolgens, op het veld in Rotterdam, meer dan een uur in de wachtkamer moest om in spanning te kijken naar het resultaat tussen De Graafschap en Helmond Sport.

Volksfeest in Deventer

Die wedstrijd op de Vijverberg moest door hevige regenval onderbroken worden en werd een uur later pas hervat. Uiteindelijk beten de Superboeren, die vooraf met afstand de beste papieren hadden om promotie af te dwingen, zich stuk op Helmond Sport en daardoor kon de champagne ontkurkt worden in Rotterdam én Deventer. Met alle nachtelijke festiviteiten tot gevolg.
GA Eagles in extase nadat promotie naar de Eredivisie een feit is
GA Eagles in extase nadat promotie naar de Eredivisie een feit is © Orange Pictures

TV Oost

De terugblik op de promotieavond van Go Ahead Eagles is zondagavond om 20.30 uur te zien op TV Oost en wordt ieder uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.