nieuws

"Asielzoekers voor Kerstmis in AZC Azelo"

Voor het eind van dit jaar komen de eerste asielzoekers naar het AZC in Azelo. Dat zei unitmanager Ligthart van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vanavond tijdens een informatiebijeenkomst in Borne.
In het gemeentehuis kregen omwonenden van het AZC te horen dat er uiteindelijk 375 asielzoekers in Azelo worden gehuisvest. Het zal gaan om vluchtelingen uit onder meer Syrië, Irak en Somalië. Het AZC in Azelo wordt op dit moment grondig verbouwd. De planning is dat het gebouw over ruim anderhalve week wordt opgeleverd. De asielzoekers zullen daarna in kleine groepen naar Azelo komen.
Van 1993 tot 2012 was het gebouw in Azelo ook al in gebruik als asielzoekerscentrum. Toch zijn de omwonenden kritisch over de geplande opvang. Vooral over de grootte van de kamers. Volgens enkele omwonenden zijn die veel te klein en is het AZC alleen leefbaar als er maximaal honderd asielzoekers worden opgevangen. Volgens het COA voldoen de ruimtes in het AZC aan alle richtlijnen van de overheid. Het aantal asielverzoeken is op dit moment zo hoog dat het reëel is dat er 375 mensen worden gehuisvest, zegt het COA.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.