nieuws

Nieuwe zorgverzekeraar inTwente terug naar de regionale oorsprong

Nieuwe zorgverzekeraar
Nieuwe zorgverzekeraar
Inwoners van Twente kunnen in 2015 kiezen voor een nieuwe regionale zorgverzekeraar: inTwente. Zorgverzekeraar DSW uit Schiedam wil met inTwente een tegenwicht bieden aan de grote landelijke zorgverzekeraars.
DSW biedt sinds een aantal jaren met succes zorgverzekeringen aan in de regio tussen Rotterdam en Den Haag en denkt ook in Twente voet aan de grond te kunnen krijgen. DSW denkt met inTwente te voldoen aan een behoefte die in de regio leeft. "We zijn een kleinschalige zorgverzekeraar met een solidaire, nuchtere en eigenzinnige inslag. Onze mentaliteit past bij de Twentse bevolking."

Geen winstoogmerk

inTwente heeft geen winstoogmerk, iets dat veel andere zorgverzekeraars wel hebben. "Wat we onze cliënten te veel laten betalen, storten we ook terug. Dat hebben we bij DSW ook twee keer gedaan, dan gaat het om tientjes", zegt De Groot. "Of de premie wordt het volgende jaar wat lager."
Iedereen kan in aanmerking komen voor een aanvullende verzekering. "Medische selectie doen we niet aan. Iedereen heeft volgens ons recht op een aanvullende verzekering." Veel zorgverzekeraars weigeren een aanvullende verzekering te verlenen op basis van de medische achtergrond van de aanvrager. Ook mag de cliënt zelf bepalen van welke zorgaanbieder gebruikt wordt gemaakt.

"We beginnen in Twente"

"Als inTwente een succes wordt kan het zeker zo zijn dat we ook in andere regio's aan de slag gaan", aldus De Groot. "Maar we beginnen eerst in Twente". De komende weken zal de nieuwe zorgverzekeraar met een informatiebus aanwezig zijn in een groot aantal Twente gemeenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.