nieuws

Tien jaar Solar Team Twente gevierd met feest in Hengelo

Tien jaar Solar Team Twente is vandaag gevierd met oud-teamleden in Hengelo. De vijf zonne-auto's uit deze regio die meereden in de World Solar Challenge in Australië vormden daarbij een eregalerij.
In 2005 deed er voor het eerst een Twentse zonne-auto mee aan de World Solar Challenge. De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto's die rijden op zonne-energie. De wedstrijd gaat dwars door Australië over een afstand van 3021 kilometer. De start is in de noordelijke stad Darwin en de wedstrijd gaat via Alice Springs naar de zuidelijke stad Adelaide.

'Tijd voor een feestje'

De eerste World Solar Challenge vond plaats in 1987. Sinds de World Solar Challenge in 2005 doet er een Twents team mee. Vorig jaar werd het team derde. De basis daarvan wordt gevormd door de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool. Diverse sponsoren ondersteunen het team al jaren.
"En omdat we dit nu al tien jaar volhouden is het tijd voor een feestje", aldus Justine Wolters van het Twentse team. "Met sponsors en oud-deelnemers kijken we terug op al die prachtige edities, maar werpen we ook een blik vooruit. We willen ooit nog een keer eerste worden namelijk."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.