Nieuws

Woonzorgcentrum Heino maakt toch doorstart: "We kunnen het niet geloven"

Huis ter Heijne in Heino
Huis ter Heijne in Heino © RTV Oost/Mark Bakker
Het woonzorgcentrum Huis ter Heijne in Heino maakt een doorstart. Uitbater van het pand Habion heeft de handen geschud met de regionale zorgaanbieder Thuisgenoten. Laatstgenoemde zal de zorg in het zorgcentrum overnemen.
Een grote opluchting voor de bewoners en het personeel van het centrum. “We zaten gisteren met zijn allen bij elkaar, te wachten op het telefoontje”, vertelt de voorzitter van de cliëntenraad Huib Rietveld. “Als dat telefoontje dan komt, dan is er een enorme ontlading. We kunnen het niet geloven.”
De emoties liepen behoorlijk uiteen. “Ongeloof, verbazing en tranen van geluk”, zegt Rietveld. “Het personeel en de bewoners zijn gewoon één grote familie. Zij werken al zo lang met elkaar. En nu kunnen ze dat blijven doen.”

'Een oude boom moet je niet verplanten'

Thuisgenoten is blij met de overeenkomst. “Wij hebben er geloof in dat dit een gezond bedrijf is”, vertelt woordvoerder Huub Gerards. “En het belangrijkste is dat de bewoners kunnen blijven. Een oude boom moet je niet verplanten. Dat geldt ook voor oude mensen. Dus dat deed ons wat.”
Er moet alleen nog een overeenkomst worden gesloten met de curator over de prijs van de inboedel. “Ik verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren”, legt Gerards uit. “Het lijkt me niet dat hier zo’n exorbitant bedrag voor wordt gevraagd dat wij daar niet mee akkoord gaan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.