Twee kinderen betrokken bij ernstig vuurwerkincident in Haaksbergen, traumaheli opgeroepen

Bij een ernstig incident op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen zijn twee kinderen gewond geraakt. Een traumahelikopter is opgeroepen om hulp te verlenen. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een ongeluk met vuurwerk, maar dit wil de politie nog niet bevestigen.

Buurtbewoners laten weten aan het begin van de middag te zijn opgeschrikt door een harde dreun, die tot ver in de omtrek te horen was. Het ongeval speelde zich af aan de Albert Cuyplaan, waarvan enkele bewoners ieder jaar een mini-buurtfeestje organiseren. “Het gaat om een viertal gezinnen”, vertelt een omwonende. “Volgens traditie zetten ze een tentje op met daarbij een vuurkorf, waarin ze na afloop het overgebleven afval verbranden.”

Onduidelijk is wat er precies is misgegaan, maar twee kinderen raakten zwaar gewond bij het incident. De slachtoffers zijn - voor zover bekend - onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met ze gaat, is niet duidelijk.

Onderzoek

Meerdere rechercheurs zijn op dit moment in de straat bezig met onderzoek. De politie laat weten geen mededelingen te doen over de identiteit van de twee personen, omdat ze eerst hun familie willen informeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS HAAKSBERGEN
Deel dit artikel: