'Chauffeur monstertruckdrama Haaksbergen niet verzekerd'

De chauffeur van de monstertruck die op 28 september in Haaksbergen het publiek inreed was tijdens het ongeval niet verzekerd. Dat zegt Dirk Bayens, verslaggever van het KRO-programma Brandpunt Reporter. Letselschadespecialist Yme Drost wil namens slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de monstertruck.

Drost heeft hiervoor een procedure aangespannen bij de rechtbank in Almelo. "Het gaat gewoon om een recidivist, die eerder een ongeluk heeft veroorzaakt. We gaan beslag leggen op al zijn bezittingen. Iemand die niet luisteren wil, moet op dat punt maar voelen", zegt Drost in Brandpunt Reporter.

Brandpunt Reporter besteedt vanavond aandacht aan het ongeluk dat eind september gebeurde. Tijdens het evenement AutoMotorSportief reed een monstertruck het publiek in. Bij dit ongeluk raakten 28 mensen gewond en kwamen drie mensen om het leven.

Beslag op monstertruck

In het programma Brandpunt Reporter komt ook aan het licht dat de chauffeur bij een eerder ongeluk ook niet verzekerd was. Bij een show in 2010 reed hij in Asten met een dragracemotor het publiek in. Daarbij raakte een vrouw gewond. Zij spant nu een civiele procedure aan tegen het stuntteam.

 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen
'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren