nieuws

Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst naar WK

Nederlands vrouwenelftal plaatst zich voor WK
Nederlands vrouwenelftal plaatst zich voor WK
Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich geplaatst voor het WK van 2015 in Canada. Met FC Twente-speelsters Siri Worm en Anouk Dekker in de basis werd met 1-2 gewonnen van Italië en dat volstond na de 1-1 in Nederland.
Nederland begon vol vertrouwen aan de return en kwam uitstekend uit de startblokken. Zoals zo vaak was de pas 18-jarige Vivianne Miedema weer van grote waarde. Al na negen minuten scoorde ze de 0-1 en daarmee had Nederland al aan de eerste opdracht voldaan. Het moest namelijk minimaal één keer scoren in Verona.
Nederland domineerde in het vervolg van de eerste helft en vlak voor rust werd dat overwicht uitbetaald. Het was opnieuw Miedema die scoorde. Na de 0-2 zat Nederland op rozen, de Italiaansen moesten immers drie keer scoren.
De thuisploeg ging na rust hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam na een kleine tien minuten. Daar had het echter de hulp van Nederland voor nodig want Stefanie van der Gragt werkte de bal in eigen goal. Het initiatief lag vervolgens bij Italië, maar Nederland verdedigde gedecideerd en kwam zelden in de problemen.  Na het laatste fluitsignaal barstte het feest op het veld los. Voor het eerst is Nederland er bij op een Wereldkampioenschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.