nieuws

Advocaat chauffeur monstertruck Haaksbergen woedend op Brandpunt Reporter

Commotie na ongeluk met monstertruck
Commotie na ongeluk met monstertruck © Persbureau GinoPress
De advocaat van de chauffeur van de monstertruck, die op 28 september in Haakbergen het publiek inreed, is woedend op de programmamakers van het televisieprogramma Brandpunt Reporter. Advocaat Oude Breuil noemt de uitzending van gisteravond 'suggestief en manipulatief, met als enig doel om mijn cliënt in een kwaad daglicht te stellen'.
Brandpunt Reporter onderzocht het drama in Haaksbergen en verdiepte zich in de wereld van stunts en evenementen. In de uitzending kwam onder meer naar voren dat de chauffeur niet verzekerd was tijdens het ongeluk in Haaksbergen. Ook meldde Brandpunt Reporter dat de chauffeur in 2010 in Asten met een speciale stuntmotor betrokken was bij een ongeluk, waarbij een vrouw gewond raakte.

"Aansprakelijkheidsverzekering was niet mogelijk"

Dat de chauffeur geen aansprakelijkheidsverzekering had afgesloten voor zijn monstertruck, is volgens Oude Breuil eenvoudig te verklaren. Dit was volgens de verzekeringsman van de chauffeur niet mogelijk.
"Om toch de risico's af te kunnen dekken, dient de organisatie van een evenement altijd een evenementenverzekering af te sluiten. Dat is in Haaksbergen ook gebeurd. Deze eis stelt mijn cliënt altijd aan de organisatie."

"Mijn cliënt is geen stuntpiloot of recidivist"

Het ongeluk met de motor in Asten heeft nooit plaatsgevonden, meldt advocaat Oude Breuil. "Het is ongelooflijk dat Brandpunt de hele aantijging over een vermeende aanrijding louter en alleen heeft gebaseerd op de verklaring van één persoon. Er is door Brandpunt geen enkele ondersteuning van deze stelling in andere bronnen gezocht", aldus de advocaat. De vrouw zou onder de voet zijn gelopen door publiek dat uit een feesttent kwam en rennend op de stuntshow met de motor afging.
Oude Breuil vindt dat zijn cliënt in de media wordt weggezet als een stuntpiloot en recidivist. "Volledig onterecht en het raakt mijn cliënt enorm."
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.