Hangbuikzwijntjes gedumpt in Kuinderbos: "Korte pootjes, maar ze kunnen hard rennen"

Een aantal hangbuikzwijntjes dat is gedumpt in het Kuinderbos laat zich maar moeilijk vangen. De biggetjes zijn enkele keren gespot, maar de beestjes vangen is een heel ander verhaal. Dat is pas bij één biggetje gelukt. Er lopen er nog steeds drie rond.

Boswachter Harco Bergman meldde zaterdag op zijn Twitteraccount dat er vier hangbuikzwijntjes loslopen in het Kuinderbos. Volgens de boswachter gaat het om vier biggetjes. Bergman zette samen met vrijwilligers van Dierenambulance Witte Gerrit alles op alles om de beestjes te vangen. "Ze hebben korte pootjes, maar kunnen ontzettend hard rennen", aldus Bergman tegen Omroep Flevoland. "Dan ben je kansloos of je moet er omheen lopen, maar dan zijn zij al weer twintig meter weg."

Hoefdieren

Het is niet bekend wie de biggetjes in het bos heeft gedumpt. ""Ik vind het een waardeloze actie. Als je van die dieren houdt en ze krijgen jongen en je wilt ze kwijt dan is het niet zo moeilijk om er een plek voor te vinden", zegt Bergman. Voor de boswachter is het geen optie om 'de jacht' op de beestjes te staken. "Hangbuikzwijntjes horen niet in het wild thuis. Je weet niet wat voor ziekten ze hebben. Het zijn hoefdieren, dus onze wilde reeën zouden daar problemen mee krijgen. Bovendien kunnen ze onder een auto komen. Ze moeten gewoon uit het bos."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
KUINRE KOP VAN OVERIJSSEL GROEN OVERIJSSEL
Deel dit artikel: