nieuws

Medewerker kringloopwinkel Rijssen vindt 1300 euro verstopt in een sigarenkistje

Kringloopbedrijf n'Roondgaank in Rijssen
Kringloopbedrijf n'Roondgaank in Rijssen
Medewerkers van kringloopwinkel n'Roondgaank in Rijssen deden een bijzondere ontdekking. Onderin een  sigarenkistje vonden ze 1300 euro.
Het kistje hoorde bij de inboedel van een dementerende vrouw. Medewerkers van de kringloop hadden eerder het huis leeggehaald omdat de vrouw niet meer zelfstandig kon wonen.
Op meer plekken geld verstopt
"We stonden wel even raar te kijken toen we het geld vonden. Het leek er op dat in het kistje alleen onbruikbare spullen zaten. Tijdens het uitpakken was het kistje opengegaan en toen zagen we het geld. Je schrikt wel een beetje als je er ineens mee in je handen staat", vertelt bedrijfsleider Johan Koppelman.
Nadat de vondst werd gedaan, gingen de medewerkers van de kringloop op onderzoek uit om er achter te komen van wie de 1.300 euro is. "We wilden wel zeker weten dat we het aan de juiste persoon teruggaven", zegt Koppelman. "We belden de familie dat we iets hadden gevonden dat ons niet toebehoorde. Zij vroegen direct of het geld was. Zij hadden al op meerdere plekken in het huis geld gevonden."

Geld terug bij familie

Volgens Koppelman komen ze bij het kringloopbedrijf niet vaak dit soort waardevolle dingen tegen. "We inventariseren de inboedel als we het komen ophalen. Als er dan bijvoorbeeld een antieke kast staat, weten we dat van te voren. Dit soort verrassingen zien we eigenlijk nooit."
Het geld is inmiddels teruggeven aan de familie. Uit dank hebben ze een deel van het geld aan de kringloopwinkel geschonken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.