Nieuws

Verdachte van dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen vrij, man nog wel verdachte

Onderzoek na ongeluk met klaphamer
Onderzoek na ongeluk met klaphamer © News United / Dennis Bakker
De verdachte die op oudejaarsdag werd opgepakt na een ongeluk met een klaphamer waarbij een 12-jarige jongen om het leven kwam is weer vrij. Er zijn onvoldoende redenen om de man nog langer vast te houden, meldt de politie.
De 12-jarige raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis. Een 11-jarige jongen raakte eveneens zwaargewond.
Op oudejaarsdag was de verdachte op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen bezig met een klaphamer. Daarbij sloeg een zogenoemde klaphamer op explosief poeder. Dat zorgt voor harde knallen, vergelijkbaar met carbid- of melkbusschieten. De jongens waren omstanders en raakten gewond, vermoedelijk door rondslingerend metaal.

Opgeluchte reactie

Janbart Kalk, advocaat van de Haaksbergenaar, reageert opgelucht dat zijn cliënt aan het eind van de middag op vrije voeten is gesteld. Vooral omdat justitie tegen de man zogenoemde beperkingen had opgelegd, wat inhoudt dat hij behalve met zijn advocaat de afgelopen dagen geen enkel contact met de buitenwereld mocht hebben.
"Maar gelukkig kan hij dit nu samen met zijn familie verwerken, want ook op hem heeft het ongeval een enorme impact gehad", aldus de raadsman.
Advocaat Kalk pleitte er eerder al voor dat in belang van alle partijen grondig onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. "De onderste steen moet boven komen. Hoe kon dit? Daar heeft iedereen recht op: de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer, de familie van de gewonde jongen en ook mijn cliënt en zijn familie."
De Haaksbergenaar wordt verdacht van dood door schuld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.