Betaald voetbal

Ook Max de Waal is binnen bij PEC Zwolle: "Deze overstap komt op prachtig moment"

Max de Waal met Mike Willems
Max de Waal met Mike Willems © PEC Zwolle Media
PEC Zwolle heeft na Oussama Darfalou ook Max de Waal gepresenteerd. De aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Ajax. Daar speelde hij voor de beloften.
Voor Jong Ajax speelde hij alle twintig duels in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde hij negen keer. Dat is net zoveel als PEC Zwolle in de eerste seizoenshelft maakte. De ploeg was dan ook op zoek naar aanvallende versterking.

Prachtig moment

"Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment", zegt De Waal. "Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben, dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk."
"Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar; handhaving. De club en supporters kunnen ervan uitgaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken."

Aanvallende impuls

Mike Willems is blij met de tweede aanwinst. "Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Oussama Darfalou ook Max de Waal aan de selectie hebben toegevoegd. Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de Eredivisie te laten zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.