nieuws

PEC Zwolle ongewijzigd tegen Excelsior

Van der Werff (r) in duel met Castaignos
Van der Werff (r) in duel met Castaignos
PEC Zwolle-trainer Ron Jans voert geen wijzigingen door in zijn basisteam voor de uitwedstrijd tegen Excelsior.
Door blessures van Joost Broerse (middenvoetsbeentje), Wout Brama (kuit) en Thanasis Karagounis (knie) en Tomas Necid (geschorst) mist Jans ook in elke linie minimaal één potentiële basisspeler.

"Links niet fijn"

Dat betekent ook dat het hart van de defensie weer wordt gevormd door Trent Sainsbury en Maikel van der Werff, waarbij rechtspoot Van der Werff links centraal komt te spelen. "Dat vind ik persoonlijk niet fijn", bekent de verdediger. "Wel dat ik speel, maar niet dat ik aan de linkerkant sta. Ik ben beter als ik rechts centraal sta. Maar goed, de trainer kiest ervoor omdat ik links iets beter ben dan Sainsbury en daar kan ik me ook wel in vinden."
Van der Werff las deze week tot zijn stomme verbazing in het AD dat hij zijn aflopende contract bij PEC Zwolle niet zou willen verlengen en daarom mogelijk in de winterstop verkocht zou worden. "Ik heb absoluut niet gezegd dat ik niet wil verlengen. In de zomer is er één keer heel kort tegen me gezegd dat PEC graag met mij wil verlengen en voor de rest is daar nooit meer over gesproken."
Volgens Van der Werff gaat dat binnenkort alsnog gebeuren en staat hij ook zeker open voor een langer verblijf: "PEC Zwolle is een hele mooie club met vriendelijke mensen en een goeie supportersschare. Waarom zou je daar niet voor willen spelen?"

Weinig punten in uitwedstrijden
Zondag moet hij met PEC Zwolle proberen om weer eens een goed resultaat te behalen op vreemde bodem. PEC pakte tot dusverre slechts vier (van de twintig) punten in uitwedstrijden. "Dat leeft eigenlijk helemaal niet binnen de groep. We hebben het er nooit over en volgens mij is er ook geen verklaarbare oorzaak voor aan te wijzen. Als we gewoon een paar keer winnen in een uitwedstrijd dan wordt er al weer heel anders over ons gesproken, zo werkt het nou eenmaal."
Excelsior, de nummer dertien van de eredivisie, is in eigen huis nog ongeslagen met drie overwinningen en drie remises. "Het is één van de ploegen die gepromoveerd zijn en het verrassend goed doen in de eredivisie", constateert Jans. "Ze zijn heel gretig en echt een team."
De wedstrijd op Woudestein wordt geleid door scheidsrechter Eric Braamhaar uit Enter en begint zondag om 14.30 uur
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.