Nieuws

VVD Twenterand wil maatregelen tegen demonstrerende 'oproerkraaiers'

De VVD in de gemeente Twenterand wil dat er harder wordt opgetreden tegen coronademonstraties waar geen vergunningen voor zijn verleend. Volgens de partij veroorzaakte zo'n demonstratie met veel lawaai gisteravond onrust bij inwoners van Vriezenveen.
Na deze actie, en een eerdere demonstratie die vlak voor Kerst eindigde op het Manitobaplein in Vriezenveen, is de maat voor fractievoorzitter Erik Kobes vol. Hij wil weten waarom er "niet direct adequaat" wordt gereageerd.

'Rigoureus kop indrukken'

"De laatste weken worden overal in Nederland relletjes veroorzaakt door oproerkraaiers die de maatschappij proberen te ontwrichten met als excuus tegen het coronamaatregelenbeleid te zijn", schrijft Kobes in een brief aan het college. "De VVD is van mening dat dit rigoureus de kop moet worden ingedrukt om escalatie te voorkomen."
Volgens de fractievoorzitter is een aantal bewoners op de route naar het Manitobaplein maandagavond geschrokken van het lawaai en voelen zij zich onveilig omdat tegenstanders van coronamaatregelen zich zomaar op de avond manifesteren.
Van burgemeester en wethouders wil hij weten of de gemeente wel weet dat er dergelijke anti-coronademonstraties worden gehouden. Overigens is niet bekend of de gemeente toestemming heeft gegeven voor de demonstratie.

Iedere woensdag demonstratie

De groepering Nationaal Protest roept op Twitter op om elke woensdagavond een demonstratie te houden in Twenterand.
De VVD vreest dat er relletjes komen in Twenterand. De partij waarschuwt dat de lawaaiige demonstraties reacties oproepen en dat het dan snel uit de hand kan lopen. Daarom moet de gemeente aandringen op meer mankracht van de politie om dit de kop in te drukken, meent fractievoorzitter Kobes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.