nieuws

Sterk slotoffensief levert een punt op voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij Vitesse een gelijkspel uit het vuur gesleept. De wedstrijd leek beslist maar de mannen van trainer Foeke Booy toonden veerkracht en wisten in het laatste kwartier nog twee keer het net te vinden, 2-2.
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de Arnhemmers via Wallace en Ibarra, maar beide keren stond Van der Hart in de weg. Vitesse had het meeste initiatief maar bleef in een laag tempo rondspelen. Uit het niets kreeg Go Ahead twee grote kansen op het openingsdoelpunt. De inzet van Schalk werd gekeerd door Room en vervolgens vergat Reimerink de rebound binnen te schieten. Nadat Vako nog een kans had gemist was  het vlak voor rust wel raak voor Vitesse. Uit een vrije trap vond Vejinovic met een zwabberschot de lange hoek, 1-0.
Vlak na de thee was het alweer raak in het Gelredome. Een mislukt schot van Vejinovic belandde bij Dauda en die wist op zijn beurt Van der Hart kansloos te laten in de korte hoek, 2-0. De wedstrijd leek beslist maar niets was minder waar. Een kwartier voor tijd glipte Schalk het strafschopgebied binnen en schoot hard raak. Even later was het zelfs gelijk. Invaller Amevor stond koud in het veld toen hij Go Ahead beheerst naast Vitesse kopte, 2-2. Een slotoffensief van de thuisclub volgde maar de grootste kans viel aan de andere kant te noteren. Rijsdijk had van dichtbij de winnende op zijn schoen maar hij schoot via een been over. Door een sterk slotoffensief wist Go Ahead dus knap een punt te pakken in Arnhem.

Vitesse - Go Ahead Eagles 2-2

1-0 Marko Vejinovic (41)
2-0 Aboiola Dauda (50)
2-1 Alex Schalk (75)
2-2 Mawouna Amevor (83)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Van der Heijden, Duits, De Sa
Vitesse: Room; Wallace, Kruiswijk, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Vako; Oliinyk (Labyad/68), Dauda (Traore/74), Ibarra.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Overgoor (Amevor/82), Duits (Türüç/60), Rijsdijk; Reimerink, Schalk, Lewis (De Sa/68).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.