nieuws

Stichting De Wilder: zwembad Haaksbergen moet niet in vreemde handen vallen

Zwembad De Wilder
Zwembad De Wilder
Stichting De Wilder wil er de komende tijd alles aan doen om het gelijknamige zwembad in Haaksbergen niet in vreemde handen te laten vallen. Eerder deze maand werd bekend dat het gemeentebestuur in Optisport uit Gorinchem de meest geschikte overnamekandidaat ziet, tot onvrede van stichting De Wilder.
De belangrijke maatschappelijke functie van het bad en de verankering ervan in de samenleving zou volgens de stichting al voldoende reden moeten zijn om het bad niet over te doen aan een externe marktpartij. Daarnaast zou uit recente berekeningen blijken dat stichting De Wilder met een gemeentelijke bijdrage van 304.000 euro per jaar het bad zou kunnen exploiteren, een lager bedrag dan Optisport nodig zou hebben.
De gemeenteraad van Haaksbergen moet nog beslissen over de kwestie. Het stichtingsbestuur zegt de komende weken alles in het werk te willen stellen om de raad met goede argumenten ervan te overtuigen het zwembad niet te vervreemden en onder de stichting De Wilder voor Haaksbergen te laten behouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.