Nieuws

Ruzie over fiets die in de weg ligt: oudere man grijpt kind bij de keel in Zwolle

Bij het filiaal van de Aldi werd de 12-jarige jongen bij de keel gegrepen
Bij het filiaal van de Aldi werd de 12-jarige jongen bij de keel gegrepen © RTV Oost / Onder de Loep
Een oudere man heeft een jongen van 12 bij de keel gegrepen bij het filiaal van de Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle. De 12-jarige jongen had zijn fiets op de grond gelegd, waarop de oudere man in woede ontstak omdat hij er niet langs kon. De jongen werd pas losgelaten toen een vrouw de man aansprak op zijn gedrag. Maar toen de jongens hard wegfietsten ging de man op zijn elektrische fiets achter hen aan.
De politie is op zoek naar de man, die tussen de 60 en 70 jaar oud is. De jongen van 12 werd zo stevig bij de keel vastgepakt dat hij er letsel aan heeft overgehouden.

'Gaat veel te ver'

"We kunnen ons voorstellen dat het vervelend is als een tiener zijn fiets in het looppad neerlegt, maar om dan zo tekeer te gaan gaat veel te ver", zegt politiewoordvoerder Jop Heinen. "Het gebeurde allemaal op maandag 20 december rond kwart over tien in de ochtend. De jongen was daar samen met een vriendje."
"De 12-jarige jongen heeft verklaard dat hij echt bang en in paniek was toen die man zijn keel dichtkneep, want hij kreeg daardoor geen adem. Gelukkig stopte de man toen een vrouw uit de winkel kwam en hem aansprak. Wij willen heel graag met die vrouw spreken, want zij kan belangrijke informatie hebben voor ons onderzoek."

Achtervolging

De jongens zijn na het voorval bij de Aldi hard weggefietst door de wijk, terwijl ze achtervolgd werden door de man op zijn e-bike. Uiteindelijk zijn de jongens opgesplitst en ter hoogte van de kerk bij de Waallaan ontdekte de 12-jarige jongen dat de man niet meer achter hem fietste.
"Ook die achtervolging zorgde ervoor dat die jongens ontzettend bang waren", vertelt Heinen. "Het heeft veel indruk op ze gemaakt en daarom willen wij weten wie die man is. Hij heeft een lichte huidskleur, is tussen de 60 en 70 jaar oud, ongeveer 1 meter 85 lang en heeft een gezet postuur. Hij fietste op een grijze elektrische fiets."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.