Nieuws

Winkel zit op slot, dus verplaatst ondernemer Jan Marc zijn kleren naar de markt

In de lockdown moet je als ondernemer creatief zijn. Jan Marc ter Steege, eigenaar van een kledingzaak in Hengelo, heeft de deuren noodgedwongen gesloten. Maar hij verkoopt toch zijn broeken, jasjes en dasjes... Een paar honderd meter verderop, op de markt.
Vlakbij de kazen op de markt in Hengelo, exclusieve herenkleding. Die mag Ter Steege hier wel verkopen. Anders dan tijdens eerdere lockdowns, zijn zowel food als non-food weekmarkten toegestaan tot 17.00 uur. Wel moet de markt zo worden ingericht dat de anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
De nu gesloten kledingzaak van Ter Steege is wel een stuk groter dan zijn marktkraam en dient nu als magazijn. Als buiten een maat ontbreekt, loopt hij gewoon even heen en weer. "Het is wel vroeg opstaan", beschrijft Ter Steege zijn eerste dagen als marktkoopman. "Maar het lukt aardig. Ik doe het om te kunnen blijven bestaan. Elke euro omzet is er toch weer één."
De winkels blijven in ieder geval nog gesloten tot en met 14 januari. Volgende week beslist het kabinet wat er daarna gebeurt met de coronamaatregelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.