nieuws

Nieuwe stichting De Grens Bereikt van wanhopige pomphouders in grensstreek

Nieuw offensief pomphouders
Nieuw offensief pomphouders
Pomphouders in de grensstreek hebben een nieuwe stichting opgericht die hun belangen in Den Haag moet verdedigen, de stichting De Grens Bereikt. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.
Met de stichting doen de pomphouders opnieuw een poging om Den Haag te overtuigen van hun gelijk. Ze vinden dat de accijnsverhoging op diesel dit jaar van tafel moet. Door die verhoging van begin dit jaar zou het prijsverschil met buurlanden Duitsland en België te groot zijn geworden en zouden klanten wegblijven.

Andere uitwerking

Met de accijnsverhoging zou er meer geld in de staatskas moeten vloeien, maar volgens kritische politici als Enschedeër Omtzigt wordt het tegenovergestelde bewerkstelligd. Door een lagere omzet van de grenspomphouders zou er juist minder binnenkomen. Omtzigt wordt daarin gesteund door cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Bovag. Het Rijk beweert echter dat dit overtrokken is en schermt met andere cijfers.
De stichting De Grens Bereikt is opgericht door twee pomphouders uit Limburg als wanhoopsoffensief. Ze willen nog eenmaal aan Den Haag duidelijk maken dat het water ze aan de lippen staat. Nu niet door te wijzen op tankstations die gedwongen werden te sluiten, maar door inzage te geven in hun boekhouding. Die wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Doodsteek voor particuliere pomphouders

"Als deze verhoging niet wordt teruggedraaid, betekent dit de ondergang en het faillissement van nagenoeg alle particuliere tankstations in de grensstreek", zegt één van de oprichters van De Grens Bereikt in De Telegraaf. Zijn partner heeft intussen al een andere baan gezocht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.