FC Twente lijdt eerste thuisnederlaag van het seizoen

FC Twente heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de eigen Grolsch Veste. Tegen FC Groningen wist de ploeg van Alfred Schreuder niet te imponeren, 1-2.
Een sterk begin van de Tukkers, want binnen een minuut werd het doel van Padt al onder vuur genomen door spelmaker Ziyech. Antonia had Groningen in de tegenaanval al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde oog in oog met Marsman. De volgende kans was wel raak voor de gasten. Kopspecialist De Leeuw wist ook ditmaal met zijn hoofd het net te vinden na een afgemeten voorzet van Antonia. Binnen het half uur werd de score zelfs verdubbeld en dat was te wijten aan doelman Marsman, die een ogenschijnlijk makkelijke vrije trap van Chery door zijn handen liet glippen. 0-2 was tevens de ruststand.
Twente-coach Alfred Schreuder greep in bij rust want Mokhtar mocht in de kleedkamer blijven en Børven kwam in zijn plaats. Ebecilio had na een uur de aansluitingstreffer op zijn schoen maar hij schoot net naast. Aan de andere kant vergat invaller Mahi het duel in het slot te gooien. Tien minuten voor tijd mocht Hoesen voortijdig naar binnen want hij kreeg terecht rood na een smerige overtreding op Martina. Twee minuten voor tijd zorgde Castaignos voor de 1-2, maar een gelijkspel zat er voor Twente niet meer in.
FC Twente - FC Groningen 1-2
0-1 De Leeuw (19)
0-2 Chery (27)
1-2 Castaignos (88)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: De Leeuw, Schilder, Martina, Castaignos
Rood: Hoesen (FC Groningen/81)
FC Twente: Marsman, Martina, Bjelland, Bengtsson (Ould-Chikh/70), Schilder, Mokotjo, Ebecilio (Tapia/84), Ziyech, Mokhtar (Børven/46), Castaignos, Corona.
FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Kieftenbeld, Antonia (Mahi/57), De Leeuw, Hoesen, Chery (Van der Laan/87), Van Nieff, Hiariej, Hateboer.