Nieuws

Politie stuurt sms-bom: straks beelden van mogelijke verdachte overval 83-jarige vrouw in Deventer

De woning van de bejaarde vrouw (83) werd volledig overhoop gehaald
De woning van de bejaarde vrouw (83) werd volledig overhoop gehaald © Onder de Loep
De politie heeft in Deventer een sms-bom verstuurd om de gewelddadige overval op een 83-jarige vrouw in haar flatwoning aan de Dreef op te lossen. In het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost zijn vanavond beelden van een man te zien die vooraf in de flat is geweest. Het gaat vermoedelijk om één van de twee overvallers.
Met de zogenoemde sms-bom wil de politie zoveel mogelijk aandacht voor de overval die werd gepleegd in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli. Er werd al eerder om hulp van het publiek gevraagd en onderzoek leverde beelden op van de vermoedelijke voorverkenning.
De politie vermoedt dat de twee daders ondanks de vermoedelijke voorverkenning toch op de verkeerde plek waren. Op zondag 4 juli 2021 rond 04.00 uur ’s nachts drongen twee gemaskerde mannen een huis binnen aan de Dreef in Deventer. De 83-jarige bewoonster lag op dat moment te slapen, maar werd wakker van geluiden in haar woning. De mannen overmeesterden de vrouw en doorzochten de woning. Ze gingen er uiteindelijk met enkele honderden euro’s vandoor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.