Nieuws

Prikken zonder afspraak op drie locaties in Twente wegens overvloed aan 'prullenbakvaccin'

Prullenbakvaccin beschikbaar voor Twentenaren die zonder afspraak booster willen halen
Prullenbakvaccin beschikbaar voor Twentenaren die zonder afspraak booster willen halen © RTV Oost
Twentenaren van 18 jaar en ouders die zich snel en zonder afspraak willen laten boosteren of alsnog een vaccinatie tegen corona willen, kunnen vanaf maandag 10 januari gebruik maken van de mogelijkheid om de prik te halen op drie vaste locaties van de GGD.
De GGD Twente nodigt daartoe uit omdat er elke dag voldoende restvaccin overblijft en het zonde zou zijn om dat weg te gooien. Restvaccins moeten dezelfde dag nog worden gebruikt, omdat ze anders in de prullenbak belanden.

Prullenbakvaccin

Geïnteresseerden kunnen via de website www.prullenbakvaccin.nl een pushbericht aanzetten. Zij krijgen dan een melding wanneer er op een bepaalde locatie restvaccins beschikbaar zijn. Het gaat om het mRNA-vaccin voor een booster-, eerste- of tweede vaccinatie.
Mensen die een pushmelding ontvangen moeten om 16.10 op de aangegeven locatie aanwezig zijn.
Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Maar het is niet zo dat iedereen ook gegarandeerd op dat moment aan de beurt komt. Dat komt door de vraag en het aanbod die per locatie per dag verschillen.
De priklocaties in Enschede (Go Planet Expo), Almelo en Nijverdal doen mee met dit initiatief. Er is geen keuze in het type vaccin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.