nieuws

Duizenden kratten voor actie voedselbank rijden Overijssel binnen

De actie Samen voor de Voedselbank in Overijssel begint flink op stoom te komen. Vanochtend in alle vroegte werd een eerste deel van in totaal 7.200 kratten de provincie binnengereden.
De kratten zijn bestemd voor de inzamelpunten voor goederen voor de voedselbank en zullen in de loop van deze week door de provincie verspreid worden. In de kratten kunnen mensen goederen als beschuit, maaltijdsoep, chocola, rijst en ga zo maar door deponeren. "Een prachtig initiatief", zegt voorzitter Gerard Avéres van de dorpsraad Langeveen. "Wij doen zeker mee."

'IJsberen' doneren ook voor voedselbank

Langeveen is één van de vele organisaties, bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die zich inmiddels achter de actie hebben geschaard. Het Deltion College in Zwolle bijvoorbeeld gaat inzamelen tijdens een kerstmarkt. In het Deventer Borgelerbad wordt een kerstdienst in zwemkleding afgesloten met donatie voor de voedselbank. "Onze doorgewinterde zwemmers, de ijsberen, steunen de actie. En ook het Sportbedrijf Deventer staat er volledig achter", aldus badmeester Jan Pijffers van het Borgelerbad.
De inzameling voor de actie Samen voor de Voedselbank begint volgende week maandag 8 december en duurt tot 19 december. De actie wordt afgesloten met een grote tv-show op TV Oost. "En we merken nu al dat de provincie langzaam in de greep van de voedselbankkoorts komt", zegt een enthousiaste projectleider Roel Zweers. "Misschien wordt het wel een epidemie!"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.