nieuws

Norovirus maakt patiënten en medewerkers ziek in Deventer Ziekenhuis

Bezoekers moeten handen desinfecteren
Bezoekers moeten handen desinfecteren
Het Deventer Ziekenhuis kampt met een besmetting van het Norovirus. Ondanks hygiënemaatregelen worden meer patiënten en medewerkers ziek, nadat het virus vorige week uitbrak.
Op de verpleegafdeling A2 werd vorige week bij vier patiënten het Norovirus vastgesteld. Vandaag bleken nog eens vijf patiënten met het virus besmet. Ook zijn enkele ziekenhuismedewerkers besmet geraakt. Het Norovirus veroorzaakt diarree en braken. In de herfstperiode komt het virus in zorginstellingen geregeld voor. Vrijwel altijd verdwijnt het virus na een paar dagen.

Hygiënemaatregelen

Om verdere verspreiding echter te voorkomen, gelden er in het Deventer Ziekenhuis hygiënemaatregelen. Zo draagt het personeel handschoenen, een schort en een neus-mondmasker om besmetting via contact en lucht te voorkomen. Bezoekers wordt gevraagd voor en na patiëntenbezoek de handen met handalcohol te desinfecteren.
De GGD is geïnformeerd en is gevraagd de omliggende verpleeghuizen op de hoogte te brengen. Vooralsnog worden op verpleegafdeling A2 geen nieuwe patiënten opgenomen. A2 is de afdeling voor patiënten met een inwendige ziekte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.