Jade Groenewoud en Joep Wennemars leggen beslag op nationale allroundtitels bij junioren

Het nationaal schaatskampioenschap allround bij de junioren heeft dit weekend twee Overijsselse titels opgeleverd. Jade Groenewoud uit Hengelo en Dalfsenaar Joep Wennemars kroonden zich in Groningen tot Nederlands kampioen.

De 17-jarige Groenewoud bleek na vier afstanden de sterkste en won daardoor het eindklassement. Het Hengelose schaatstalent schreef dit weekend maar liefst drie afstanden op haar naam: de 1000, 1500 en 3000 meter.

Achter Groenewoud werd Chloé Hoogendoorn tweede en ging de derde plek naar Pien Smit. Joy Beune was de laatste Overijsselse winnares van het NK junioren, de Bornse schaatsster van Jumbo-Visma eiste in 2018 de titel op.

Joep Wennemars bekroont ijzersterk seizoen met nationale juniorentitel (Foto: Orange Pictures)
Joep Wennemars bekroont ijzersterk seizoen met nationale juniorentitel (Foto: Orange Pictures)

Wennemars

Bij de mannen stond er dit weekend geen maat op Joep Wennemars. De jonge Dalfsenaar, die de laatste maanden grote stappen maakt met veel persoonlijk records, bekroonde zijn sterke seizoen met de juniorentitel allround.

Wennemars was de beste op de 500 en 1500 meter en werd tweede op de 3000 meter. Op de 5000 meter schaatste de zoon van Erben naar de vijfde plaats. In het eindklassement verzekerde Tim Prins zich van het zilver en ging het brons naar Stijn van de Bunt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN SCHAATSEN
Deel dit artikel: