Rai Vloet bestuurde auto die betrokken was bij dodelijk ongeluk : "Zou willen dat ik de klok terug kon draaien"

Rai Vloet was de bestuurder van de auto die in november betrokken raakte bij een ongeluk op de A4 bij Hoofddorp. Daarbij kwam een 4-jarig jongetje om het leven. Een woordvoerder van de politie Noord-Holland bevestigt dat de bestuurder van de auto een 26-jarige inwoner van Almelo was. Eerder vandaag werd bekend dat Vloet weer aansluit bij de selectie van Heracles Almelo.

De 26-jarige aanvallende middenvelder is dus nu weer terug op het trainingsveld bij Heracles. "We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

Veel verdriet

"We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie."

Lastige beslissing

"Natuurlijk is het een lastige beslissing, en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit. Rai sluit vanaf vandaag aan bij de groep en is, als hij weer helemaal wedstrijdfit is, ook weer beschikbaar voor wedstrijden", zegt Gilissen.

Iedere dag bezig met ongeluk

Bij Rai Vloet, die zolang de gerechtelijke procedure loopt niet in de media reageert, heerst een dubbel gevoel. In een video op de site van Heracles Almelo zegt hij: "Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HERACLES ALMELO BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: