Nieuws

Verdachte van moord op Enschedeër Onno Kuut in Dominicaanse Republiek neergeschoten

De zogenoemde tattookillers
De zogenoemde tattookillers © Crimesite
Een van de verdachten van de moord op Enschedeër Onno Kuut is neergeschoten in het buitenland. Dat melden verschillende bronnen aan RTV Oost. De verdachte heeft de schietpartij wel overleefd en is aangehouden, omdat hij werd gezocht.
Het gaat om Schiedammer Cor P., bijgenaamd de paling. Hij is neergeschoten in de Dominicaanse Republiek. Cor P. werd internationaal gezocht. Vlak voordat de rechtbank in 2020 uitspraak deed in de moordzaak rondom Kuut nam hij de benen, onthulde RTV Oost destijds. Hij knipte zijn enkelband kapot. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen uitleveringsverdrag met de Dominicaanse Republiek.

Moord Kuut

P. wordt er samen met drie andere 'tattookillers' van verdacht in 2009 Enschedeër Onno Kuut van het leven te hebben beroofd. Kuuts lichaam werd in een ondiep graf in Hoek van Holland gevonden. Hij was zwaar toegetakeld.
De Enschedeër is waarschijnlijk omgebracht, omdat hij teveel wist over de vermeende daden van de 'tattookillers'. Die groep mannen wordt door het OM gezien als een groep huurlingen, die hebben gemoord in opdracht. Kuut was één van hen. De leden zouden gekenmerkt worden door eenzelfde tatoeage op de rug met Chinese karakters.

Contact met Domincaanse Republiek

Tegen Cor P. was voor de moord op Kuut levenslang geëist, maar hij werd uiteindelijk vrijgesproken. Het OM ging in hoger beroep, daarom wordt hij gezocht.
RTV Oost had al meerdere malen contact met een inwoner van de Dominicaanse Republiek, die meldde dat Cor P. daar rondliep. Volgens die persoon bedreigde hij veel mensen, waardoor diegene niet naar de politie durfde. Het OM was ook van de mogelijke verblijfplaats op de hoogte.
P. werd op 4 januari door twee mannen op een scooter beschoten in de toeristenplaats Las Terrenas. RTV Oost heeft de bloederige foto's gezien van het slachtoffer. Hij heeft de aanslag overleefd, raakte zwaargewond en is inmiddels gearresteerd.
In het huis waar hij verbleef werden een vuurwapen, munitie, verschillende valse paspoorten en een pruik gevonden.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
In het huis waar P. verbleef lagen een wapen, munitie en verschillende valse paspoorten
In het huis waar P. verbleef lagen een wapen, munitie en verschillende valse paspoorten © Politie Dominicaanse Republiek

Aanslagen

De Schiedammer is eerder veroordeeld voor een mislukte moordaanslag op een Amsterdammer. Volgens bronnen in het criminele milieu was hij ook de opdrachtgever voor een granaataanslag in Enschede. In het huis waar destijds één van de oprichters van motorclub Satudarah verbleef, ontplofte een granaat.
Volgens dezelfde bronnen zou hij ook een moord hebben verordonneerd op het inmiddels overleden Satudarah-kopstuk Etou's Belserang.
Kijk hier de documentaire die RTV Oost-misdaadverslaggever Tom Meerbeek in 2018 over Kuut maakte:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.