nieuws

Steenmarter poept rustig in stadion Heracles Almelo

De steenmarter die al tijdens twee wedstrijden van Heracles Almelo op het veld was te zien, heeft het naar zijn zin in het stadion van de club. Het dier heeft rustig een keutel gelegd in een hoekje bij één van de tribunes.
Die conclusie trekt steenmarterdeskundige Han Brinkcate, die vanmiddag bij een rondgang door het stadion een keutel van de steenmarter vond. "Ik denk dat de steenmarter het prettig vindt dat er hier zoveel ruimte is, maar zeker weten doe ik dat niet".

"Vingers uit de buurt van het beest houden"

Brinkcate was bij Heracles Almelo om meer over het dier te weten te komen, niet om de beschermde soort te traceren en weg te jagen. "Ik denk dat opsporen ook niet zoveel zin heeft. Het dier heeft het kennelijk naar de zin hier en kan weinig kwaad doen. Ik zou mensen alleen willen adviseren hun vingers uit de buurt van het beest te houden. De steenmarter kan er zo eentje afbijten".
Volgens Brinkcate moet de steenmarter zijn voedsel buiten het stadion bij elkaar sprokkelen. In het stadion is er nauwelijks iets voor het beest te vinden. Dat steenmarters gek zijn op kabels, waarin vaak visolie is verwerkt, weet Brinkcate. "Maar de kabels die hier langs het veld bij Heracles lopen zijn te dik voor steenmarters".

"Zoeken naar speld in een hooiberg"

Volgens de deskundige kan het dier makkelijk en snel onder de tribunes bij Heracles komen. Ook al zijn die, ook aan zijkanten en onderkanten, grotendeels afgedekt. "Het beest heeft maar een gat met een diameter van vier centimeter nodig. Als de kop er door past kan het hele worstvormige lijf mee. De steenmarter kan dus overal zitten. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.