nieuws

"Deskundige niet ingezet om steenmarter weg te jagen, maar voor reportages"

De steenmarter wordt onderwerp van televisiereportages
De steenmarter wordt onderwerp van televisiereportages
Voetbalclub Heracles Almelo wil de steenmarter niet uit het Polman Stadion verjagen, maar wil graag een aantal televisiereportages over het diertje maken. Dat meldt de club op haar website. Er is een deskundige ingeschakeld om daarbij te helpen en niet om het diertje uit het stadion te krijgen zoals in sommige media is gesuggereerd, zegt woordvoerder Van Lenthe.
"De redactie van Heracles TV heeft het idee geopperd om een aantal onderwerpen te maken rondom de steenmarter", zegt Van Lenthe. De club vindt het bijzonder dat de marter tijdens de wedstrijden tegen PSV en ADO Den Haag het veld op kwam en wil samen met Heracles TV en de deskundige reportages maken.
"We zijn niet op jacht naar het diertje, weten dat het een beschermde diersoort is die je niet mag vangen en doden en respecteren dat uiteraard ook", aldus Van Lenthe. Waarschijnlijk heeft de steenmarter zich in het stadion genesteld en komt hij tevoorschijn tijdens de wedstrijden als het door alle rumoer in het stadion te heet onder zijn voeten wordt. Deskundige Brinkcate uit Delden gaat deze week op onderzoek uit in het stadion.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.